Projects

DUTCH SONGBOOK met The Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Edison en Gouden Plaat winnares Fay Claassen, nam cds op o.a. in Amerika met Toots Thielemans en in Europa met Grammy winnaar WDR Big Band en gaf concerten met internationaal bekende orkesten. Zelf zegt ze over dit nieuwe programma:“Pas kort geleden heb ik ontdekt hoe mijn publiek het waardeert dat ik nu ook Nederlands zing. In 2015 kreeg ik voor de tweede keer het verzoek voor een nieuwe productie bij de WDR Big Band met als thema ‘NEDERLAND’. Ik koos voor liedjes die mij vanaf mijn jeugd al begeleiden. In 2016 gaf ik daarmee in Duitsland al concerten onder de naam ‘Dutch Songbook’. Het repertoire is mijn selectie van de Nederlandse muziek - NederPop, Theater, Volkslied, en natuurlijk ook NederJazz. Met liedjes van Ramses Shaffy, Paul van Vliet, Herman van Veen, Rogier van Otterloo, Benjamin Herman en nog veel meer. Het is mijn muzikale ode aan ons land samen met de meest swingende band van ons land!” 

FAY CLAASSEN & HET JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW DUTCH SONGBOOK

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw vormt de ruggengraat van de jazzprogrammering van het Concertgebouw, dat als enige concertzaal ter wereld naast een klassiek ook een jazzensemble heeft omarmd. Het Jazz Orchestra werkt regelmatig samen met gastsolisten van wereldklasse.

Fay Claassen en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw werkten al eerder samen. Maar om Nederland met deze unieke combinatie te verrassen is nu, voor een breed publiek, gekozen voor een supershow met een complete tournee in de grote theaters en concertzalen van ons land.

Dit Dutch Songbook programma is ook mogelijk in een acht mans formatie o.l.v. Cor Bakker met een blazers sectie van Jazz Orchestra Concertgebouw.

Voor informatie of boekingen bel of mail naar: 
Theaterbureau De Mannen Amsterdam
tel: 020-30 34 721, info@theaterbureaudemannen.nl

FAY CLAASSEN BAND

In dit programma laat Fay Claassen weer een andere kwaliteit horen. Bijzonder hoe zij van ieder lied een eigen versie weet te maken en hoe zij met het geluid van haar stem als instrument haar publiek kan raken. Dat deed ze dit jaar met haar achtste cd ‘Luck Child’. Niet alleen met eigen repertoire maar ook met dat van Ennio Morricone, Leni Stern, Paul Simon en Billie Holiday.De legendarische componist /trompettist Kenny Wheeler werd zo geroerd door Fay’s stem dat hij spontaan een prachtige compositie voor haar schreef met als titel ‘Fay’. Fay Claassen laat op iedere compositie die zij zingt een sterk persoonlijk stempel achter.

Fay: “Mijn eigen belangstelling voor kunst was van jongs af aan al breed. Mijn vader is kunstenaar en mijn moeder studeerde aan de kunstacademie. Na eerst een studie aan de kleinkunst academie en de balletacademie ging ik naar het Koninklijk conservatorium in Den Haag voor een zangstudie. Ik luisterde toen o.a. veel naar Prince, The Commodores, Earth Wind & Fire. Na een bezoek aan het Bimhuis waar Deborah Brown optrad sloeg de jazz-bom bij mij in. Maar met mijn eigen band sla ik weer andere wegen in.”

Fay Claassen- vocals, Karel Boehlee- piano, Peter Tiehuis- guitars, Theo de Jong- electr.

 

Voor informatie of boekingen bel of mail:
Booking Agency Jazz: Dominique Citroen Tel: 0031(0)20 626 6 944
Email: dcitroen@xs4all.nl / www.dominiquecitroen.nl
of Fred Lindeloo 06 23 46 86 22 of fred@jazzimpuls.nl

COR-I-FAY


COR-I-FAY Een top avond met Fay Claassen en Cor Bakker.
Waarin ze niet alleen hun publiek uitdagen maar ook elkaar.

Wie kent Cor Bakker niet. De vermaarde Nederlandse pianist die in zijn eigen TV programma’s maar ook tijdens zijn samenwerking met Paul de Leeuw talloze internationale sterren begeleidde.

In dit programma gaat het om prachtige Nederlandse liedjes, bekende jazzy ballads en komische verhalen uit beider levens. Cor Bakker werd al vanaf de eerste keer dat hij met Fay Claassen optrad door haar overrompeld: “Ik weet niet wat er met me gebeurde, ik zou wel eens een hersenscan van mezelf willen hebben van dat moment, want midden in een lied werd ik door haar stem zo geraakt dat de tranen kwamen en maar bleven komen. Emotionele incontinentie. Voor mij heel bizar. Nog nooit meegemaakt.”

Fay Claassen heeft het wonderbaarlijke talent dat zij kan zingen met de sound van een instrument. Het idee voor een duo bestond bij Fay ook al een tijdje en was na de eerste kennismaking met Cor ook meteen haar grote wens.“We zijn twee muzikale handen op één buik. Als we ideeën uitwisselen dan komt er een stroom van onuitputtelijke energie van Cor los. Met zijn ervaring voelt hij muziek feilloos aan. Er gebeuren tijdens een concert met hem ook altijd spannende dingen.En ….. door de samenwerking met Cor ben ik verliefd geraakt op het zingen van Nederlandse liedjes. Ook nog nooit meegemaakt.”

Voor informatie of boekingen 
Cor Bakker Music Amsterdam tel: 020 4869055
email: info@corbakker.nl

SWING & SWEET

Fay Claassen en Trio Peter Beets

“Nadat ik door Peter Beets en Ruud Jacobs was gevraagd voor een eerbetoon aan Rita Reys, beviel die samenwerking zo goed dat we na die concerten besloten door te gaan met een nieuw programma. Iedere avond kan dan anders uitpakken. Het gaat daarbij niet om de geschreven nootjes maar om het belang wat je er op een bepaald moment zelf van maakt. Fantastisch om daarmee steeds voor een opgetogen avontuurlijk publiek te kunnen spelen.”

FAY CLAASSEN – PETER BEETS –MARTIJN VAN ITERSON – RUUD JACOBS
Dit kwartet is één van de meest kwalitatieve en swingende combinaties van Nederland. Elk van deze vier leden hebben daarnaast individueel met beroemde internationale musici opgetreden. Samen zijn ze als een multi muzikale band in staat een volledig concert te geven met alleen American Songbook en Nederlands en Engels Pop-repertoire of een optreden waarin ze gecompliceerde jazz composities spelen of een mix van deze mogelijkheden. Maar hun garantie is altijd dat er op het allerhoogste denkbare niveau wordt gespeeld en er een onvergetelijke spontane sfeer wordt gecreëerd.

Voor hun cd “Live At The Concertgebouw” bleef een prestigieuze prijs niet achterwege. In 2016 ontving deze combinatie met Fay Claassen en het fantastische Peter Beets Trio in Duitsland de ’PREISE DER DEUTSCHEN SCHALLPLATTENKRITIK’.

Voor informatie of boekingen Peter Beets-Jazz Rijswijk, 
email petersbeetsjazz@gmail.com of bel 06-53 68 58 83 
Booking Agency Jazz: Dominique Citroen Tel: 0031(0)20 626 6 944
Email: dcitroen@xs4all.nl / www.dominiquecitroen.nl
of Peter Beets -Jazz- 06 53 68 58 83 peterbeetsjazz@gmail.com

MET BIG BANDS & GROTE ORKESTEN

Niet iedere vocalist kan of is gewend met een big band of symfonie orkest te zingen, Fay houdt er enorm van en heeft veel ervaring om samen te werken met diverse grote orkesten en bigbands.

Tijdens repetities en concerten met Fay herkennen deze ensembles dat zij een verrassing is om met haar op te treden. Ze wordt ook internationaal regelmatig gevraagd om daarmee projecten uit te voeren.

“Zeer speciaal voor mij was de uitnodiging van Bob Brookmeyer, hij koos mij voor zijn laatste masterpiece dat hij voor mij en zijn 
‘New Art Orchestra’ arrangeerde voor het album “Standards” (AS00113 on Artist Share).

Ook was ik dit jaar zeer vereerd met de uitnodiging van het Noord Nederlands Symfonie Orkest om een serie concerten met jazzy filmmuziek in Nederland en Duitsland te geven.”

Voor informatie and booking, write, call or mail:
Impulse Art Management, Sumatrakade 1039, 1019 RD Amsterdam, The Netherlands   
Tel: 0031(0)20 62 66 944 – info@impulseartmanagement.nl
Member of the international Artist Managers’ Association (IAMA)